Followers

Recent Visitors

Medical Check Up



Selamat Pagi!~

 Hurm, kelmarin adalah hari yang paling memenatkan sebab pergi hospital buat medical check up untuk kemasukan pelajar ke uitm nanti 26/6. Saya pergi hospital dalm pukul 1ptg sampai sana dalam pukul 1.30ptg. Setengah jam dari rumah dengan menunggang motosikal kesayangan saya berwarna biru yang sudah berusia itu hehe .. :D. Walaupun sudah berusia tetap juga sampai ke hospital. Bila dah sampai dekat hospital, pergi dekat kaunter tu nak amik no. giliran, tnya orang tu, 'akk nak amik no. utk medical check up'. Dia jwb 'maaf, utk medical check up amik no. pkol 2. APA???.. Pkol 2??.. igtkan dtg awal boleh lar dpt no. giliran awl..Bengkek jer!~ hurm, nampaknya terpaksa lah tunggu sampai pukul 2, setengah jam lagi kena tunggu, oppss, sbelom tu, kena lah tunaikan kewajipan dulu solat zohor, dekat sbelah hospital ada masjid pergi lar kat sana. Lepas tu, datang balik tunggu kejap amik no. giliran. then tggu lagi no. giliran dipanggil.. bila dh tiba masanya, pegila kat kaunter serah borang ngan surat tawaran plus ic. then dy bagi borang isi, lepas siap isi, dy pun tunjuk lar lepas nih kena wat ape smua..

LIST FOR MEDICAL CHECK UP~
~Height/Weight
~Blood Pressure
~Urine Test
~Penglihatan
~X-Ray~


Ikot jer lar step tuh..Semua ok alhamdulillah.. Proses nak buat smua lama sangat dalam 3jam~. Bayangkan daripada pkol 2.30 sampai 5.30. paling lama skali nak buat X-ray tggu lama cuz ramai orang. Nak X-ray kejap jer padahal. Last skali nak jumpa doktor pon lama proses terakhir nk amik tanda tgn sebagai pengesahan. Dia check gmbar x-ray tadi ngan check jantung. itu jer, kejap sgt.. tggu no. giliran yang lama, terlampau ramai sgt orang.. ish3.. :D Last but not least, aku adalah orang yang terakhir dekat situ!~. hahahaaa!..
siot jer!..
Then balik lar! Tggu ape lagi.. 



haaaa, ok itu jer sal medical check up kelmarin, pengalaman gila.. :D
hee, bye~ 

+Faidhi+



Share/Bookmark

Category:
Reactions: 

1 comments:

Anonymous said...

len kli wt j kt klinik rahim...
xsmpai stgah jam dh siap...
berbaloi kna byar 60 riya...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Blogger news