Followers

Recent Visitors

Away For A while




Away For A while

Yes i am guilty of leeting go of my blog and neglecting but i had a valid reason people!, for the people whom i am gonna miss badly ....... just let it be secrets BAS ! LOL. Let me see what you will do to hurt me now that I'm out!, SUE ME LOLLLL!

Ok now, actually i want to continue my further study in civil engineering, at uitm Jengka Pahang!~.. i hope, i akan wat yang terbaeq for my future. Civil nih senang or susah i dunno larh.. Tgk lar cm ner nnti kan.. hurm

Aku harap, korng jgn lupa aku lak, nk berchatting tuh law boleh, sebut2 ar nma aku slalu.. ahah!.. ouh, i'll mish you all gila2!.. Dah xdpt nk update blog lagi kot pasnih, jarang online.. and smua nyer akan kurang termasuk dwet nuff aku!, biasa tiap2 minggu aku earned RM10 pling tinggi Rm14 ouh.. ok lar tuh kot, bagi blog yg xbrape sgt nih, maybe lepas nih, Rm5, perhaps Rm3, maybe Rm2, maybe Rm0!.. ouhh noooo.. korang rajin2 lar click ads untuk aku.. hurmm..

ok lawhh..

itu jer kowt. 

hurm, bubye!~

(i'll mish you all a lot)

 +Faidhi+


Share/Bookmark

Category: 1 comments
Reactions: 
Links to this post

Bantuan Persediaan Yayasan Terengganu

Bantuan Persediaan



 Seramai 2,800 pelajar Terengganu yang berjaya melanjutkan pengajian ke peringkat diploma menerima bantuan persediaan dari kerajaan negeri sebanyak RM750 setiap seorang.
Penyampaian wang sumbangan itu berlangsung di Stadium Tertutup Kompleks Sukan Gong Badak, Kuala Terengganu, semalam.

Sebelum pemberian bantuan itu, kesemua mereka menerima sijil penghargaan daripada kerajaan Terengganu yang disampaikan Menteri Besar, Datuk Ahmad Said.
Sebanyak RM2.1 juta diperuntukkan kerajaan negeri melalui Yayasan Terengganu bagi tujuan berkenaan dengan kumpulan kedua yang terdiri daripada 1,200 pelajar akan menerima bantuan yang sama sedikit masa lagi.








CERITA DISEBALIK 'TABIR'

argghhh, tak sangka pulak kuar kat utusan pasal wang bantuan persediaan ni.. hahaa, Diploma dapat Rm750 wooo, bnyk ke sket??.. pikir lar sendiri.. Aku pegi gak amik dwet tuh, datang dalam pukul 11.15 pegi stadium, pastu kena daftar nama lak, nanti dia bagi voucher dwet, law nak tau, xdpt dwet lagi, xtau mcm mna proses dia nnti, ikot jer aturcara mjlis yg dia bagi tuh..bratur nak dftar tuh jer dah 2jam!!, gila punya lama nk dftar!~ huh~ lpas tuh, masok kat dlm stadium, duduk kat Dun masing2, aku Dun Tepoh N09.. duduk lar kat dlm stadium tuh, dgr ucapan, MB terengganu, dan rakan2 beliau.. 
Lpas tuh, upacara penyampaian sijil kepada 2800 orang pelajar! diserahkan sendiri oleh MB!~ jenoh nk menunggu nyer tuh!~, gi bratur ikot DUN masing2~ huh, Dapat gak salam ngan MB!~, ahahah!~ tapi, punyalah lama pembahagian sijil kat 2800 orang nih, berejam2! Sian tgk MB berdiri bagi sijil, huhuh, lama lak tuh, lpas aku dapat sijil tuh,terus blah, duduk merata2 tempat, kejap kat luar stadium, kejap kat dalam, pastu masok balik, tak abes2 lagi bagi sijil.. hahah!, hurm, tggu kat dalam kejap,pastu der kawan aku nih, der org tepon, dia kate pegi kat luar, org bagi dwet dh nih!~.. siott jer, tadi kan masa kat luar stadium, ader sorng makcik nih suruh masok kat dalam dulu, kitaorng masok kat dalam, igtkan bagi dwet kat dalam stadium, rupa2nya kat luar!~, dh kena bratur panjang balik!~, 
org dh ramai kat luar, siott jer!~, haishhh, bratur lagi padat gila!~ ader gmbar kat atas tuh!~ tu larh dia, dasyat. dekat sejam gak ar bratur bebanding ngan dftar tadi 2jam!, huh!, bila dah smpai turn, dgn senang hatinya serah larkad pengenalan ngan voucher dwet tadi, hehe, dapat gak akhirnya RM750!!!.. then trus balik larr, kira dwet, kawan ajak gi jalan2, huh, tak nak ar, aku suruh diorng antar aku balik.. huuh, diorng nk gi bandar gi funfair, terus enjoy!~, aku tak, aku balik.. mls ar nk pegi..
hurm, ok itu jer nk citer!..
ahah, 

Share/Bookmark

Category: 0 comments
Reactions: 
Links to this post

Hipokrit


Putus Kawan 

Ape semua ni?..
aku benci mereka-mereka yang talam dua muka;hipokrit
aku layan diorang, 
balas mcj dyorng,
dyorg tnye aku jawab,

tapi

benda tu semua nya kejap,
aku terasa hati ngan si dia nih dan mereka yang berkenaan,
ade sorang ni dulu best je chatting ngan aku dy ckp,
tapi dh bape lama lepas tuh,
dy wat bodo,
da xchatting ngan aku lagi,
aritu kata dia nak kawan,
tapi sekarang hampeh,
aku ade kat laman chatbox tu,
dia boleh senyap,
dh tak mesra mula2 kenal.

hurm,

so much different yg berlaku kat dy,
tapi, memang aku dh agak,
dy xkan kawan ngan aku,
oppss,dy kawan still ckp ngan aku,
tapi jarang,
aku perhatikan jer dy chat ngan org laen,
tapi bila aku type sket, dy pun senyap.
dy xbalas mcam org laen.

mulai skang aku putus kawan!
aku block FaceBook dia..
aku tau, dy xnk kawan.
so aku delete.

thats all~

+Faidhi+


Share/Bookmark

Category: 4 comments
Reactions: 
Links to this post

Award From Syafiqah


wahhh, dapat award lagi larh from SYAFIQAH . Thanx syafiqah!~, saya pon ader gak award utk awak.. tgk kat entry kat bawah nih okay! atau pon ader link kat ats tuh~ 

TOP 50 folllowers!.

tak sangka pulak top50 pon dpat award, gmbar tuh law tukar sket jd bentuk anugerah grammy kan best.. hahah!~ baru lar best kan..

ok larhh, terima kasih banyak2 bab bagi award!~
lap you ol~

+faidhi+

Share/Bookmark

Category: 0 comments
Reactions: 
Links to this post

Yayyy, Dapat Award!



wahhh, aku dpt award from nma pendek nya JIRAH. Thnxx jirah sebab bagi award tak tentu pasal.. hahah, sy menghargainya~ :D Lepas nih, boleh lar negok ape yang berlaku kat MAGIC BALL tuh kan~ Best2.. Boleh nengok masa depan, and macam2 lagi.. hahah!~ uhmm, nk cakap ape lagi ekh, ah, terima kasih sekali lagi yer cik Jirah yang tak terhingga sebab bagi award~ AND YOU KNOW WHAT~ that is my first time dapat award secara kebetulan dan tidak menyangka smpai macam tu skali.. hahahahah.. btw, thanx again~ :D

Tugas yang diberi setelah menerima award ini :

PERTAMA
 Jerit dengan sekuat kuat Kuat KUAT KUAT DENGAN JELAS nama tajuk blog


   [ ehem.. 1,2...3 and goo this is it WELCOME TO MY LIFE......     WELCOME TO MY LIFE. !!!!!!.. ehem, skit tekak jerit ouh!~  dah jelas kan??.. law xkuat and xjelas gak tuh, telinga ko yg der problem!~.. hahah ]


KEDUA

Sila cari haikal muzamel and fredy ilyas
hurmmm, siapa ekh??.. macam penah dengar lar, tapi kat mna ekh..ohhooo, baru aku teringat lar, kawan sekolah aku dulu lar.. law nk tau, dy lar creator award2 smua nih.. kan2..btol tak??.. jgn nk tipu ar, ngaku jer!!.. hahahha

KETIGA

Apakah soalan ketiga?? tugasan soalan ketiga nih ape ekh??.. spe punyer keje lar tnye soalan cam tuh.. ntah pape.. suka2 jer .. hahaha

KEEMPAT

yang keempat~ soalannyer cam mna nk jawab solan nih tanpa menjawab soalan ini??.. eyh, kepelikan betol, tapi takpe aku try jawab cam ner eyh, uhmm, jawab soalan ketiga tuh baru dapat jawab soalan keempat kan??.. haa tu larh jawapan, eyh, per nih, merepek jer.. wahahah!~ betol larh kan.. ok seterusnya yang terakhir

KELIMA

Tagkan menatang ni kepada 5 orang yg telah tagkan anda menatang nih sebelom ni..
hurmm, cam mna nk tag sbelom nih pon, orang tak penah nk tag aku, aku nih xla famous mna.. ahakzz..
tapi xpe..

aku tag ikut ska ati aku lar ekh.. nasib lar spe dpt

sahabat DOYAH
Sahabat TEYHA
Sahabat ZALIN
sahabat SYAZA


ok itu jer tag secara tak sengaja .. terima larh dengan seadanya


amik award anda disni  AWARD FOR YOU amik jgan tak amik!~

Thnx jirah!~



Share/Bookmark

Category: 1 comments
Reactions: 
Links to this post

Ulat berwarna-warni


woww, tadi terjumpa ulat yang amat cantik woo, tak pernah nengok ulat cantik berwarna-warni, laen daripada yang lain ouh!, sempat jugak maen2 ngan ulat tadi, agak geli gak ar nak pegang, dan memang tak brani nak pegang pon, kot2 lar kan ader racun.. aptah lagi nnti gatal lak tangn cam ulat bulu!~huhu~ maen2 lar ngan ulat dengan lidi, penyapu sampah tuh.. amik patah kan lidi tuh, huh, nakal jugak aku nih.. hahah!~ benda yang menarik tak kan nak lepas kan, mesti nak kena maen2 dulu, xpenah nengok kan~ amik lidi tadi tuh, gi kat ulat, lekat lar dy kat batang lidi tu.. bawak dy gi kat tiang rumah, rupanya xleh lekat lak, sebab tiang tuh licin, ulat tuh boleh lekat kat benda2 yang kesat jer.. dah puas maen, letak lar ulat tu balik kat pasu bunga, lepas tuh, isi air, bwat2 siram pkok lar, hahah, tenggelam dia.. nak bernafas xleyh, dia berenang gi kat batang pkok huhu, selamat dia dari mati.. hehe, nakal betol! then esok pagi nengok, dah xder, hilang!~.. huh, xper larh, lantak kaw lar ulat nk gi mna pon, ader aku kesah..
hhahahahah!~..

ok itu jer
(sengal giler)

bye!~ :D



+Faidhi+

Share/Bookmark

Category: 2 comments
Reactions: 
Links to this post

Update your Status Facebook Via iPhone

Update Your Status Facebook Via iPhone




Share/Bookmark

Category: 0 comments
Reactions: 
Links to this post

Very Sad Story about love



He made her jealous 

On purpose he tried,

Apabila perempuan tu tanya, "Do you love me?"

On purpose, budak laki tu tipooo.

He played with jelousy...

macam satu permainan,

Little did he know,

Things would never be the same,

His plan was working,

But budak laki tu xde clue,

How wrong things would go,

The damage he would do...

One night, perempuan tuh patah hati,

Feeling very alone...

Just her and a blade,

Tiada siapa di rumah.

Pempuan tuh call him,

He answered, "Hello?"

She told him she loved him, 

Then hung up the phone.

Budak laki tuh pergi kat umah pempuan tu,

Just a minute to late.

He found her lying in blood,

Jantung sudah tdiak berdegup.

Sbelah dia ader note, 

In it, her confession,

Her love for this boy,

Her only obsession.

Sambil budak laki tuh baca,

Dia terduduk dan mengangis.

He grabbed her knife,

That night, they both died. 

She was found in his arms,

Kedua2 nya mati.

Under her note,

His handwriting said,

"I loved her so,

She never knew,

All this time, i loved her, too."

Life is important, as we all say, or is

Life just a game you all play? 


VERY SAD!~

Share/Bookmark

Category: 1 comments
Reactions: 
Links to this post

The Truth about Islam



What you need to know before you judge.

Let's start with a simple True/False quiz:

Assumption #1: Islam is a religion based on anger, hatred, and fear.
False: Islam is a religion based on love, acceptance, peace, and respect. Those who practice Islam based on anger and hatred are not true Muslims, but are the terrorists people have learned to call Muslims. On the Day of Judgment they will pay for their crimes.

Assumption #2: Muslim woman have no rights.
False: Muslim women have many rights that until recently weren't even allowed in the Christian churches. Muslim women can and often do have jobs, own businesses, own property, while until the last few hundred years Christian women could only have property in their husband's names.

Assumption #3: Muslim women are treated like slaves.
False: Muslim women are not slaves, and those men who treat them as slaves are not true Muslims. The Prophet Muhammad (may God be pleased with him) often helped his wives cook, clean, take care of the children, and sew, proving that women were not the only ones to work.

Assumption #4: Muslim men can have more than one wife while Muslim women can have only one husband.
True: The reason for this is that statistically there are more women in the world than men, this is especially true after a war. Also, men can only have more than one wife if he can take care of them and treat them equally. No matter how well off a man is he may only have four wives.

Assumption #5: Honor killings are not only acceptable, but recommended and accepted.
False: Honor killings are not at all allowed. Men who kill their daughters and sons because they uncover or because they slept with someone they aren't married to is very wrong. God is the one who has a right to judge those people.

Assumption #6: Muslims don't pray to the same god as Christians.
False: This is so far from true that the first time I heard this I thought they were joking. Christians, Jews, and Muslims all pray to the same God. Yaweh, Dios, Allah, these are all just words for God. In Islam we have 99 names for God, which include Ar-Rahman (The Most Kind) and Ar-Raheem (The Most Gracious).

Assumption #7: Jihad is Holy War.
False: Holy war in Islam is not allowed. Holy war means basically to kill anyone who doesn't have the same beliefs as you, and in Islam we are taught to respect other religions which we can learn from.

Well, that just about covers the most common assumptions about Islam and Muslims. Do Not Compare with Al-Qaeda and The truth of Islam.


+LoveIslam+

99 names of ALLAH


Share/Bookmark

Category: 0 comments
Reactions: 
Links to this post
Related Posts with Thumbnails

Blogger news