Followers

Recent Visitors

Model Of The Future

The First Civil Engineering Project For ECM
Subject

Hari sabtu minggu lepas, kna present model bgnunan or pape jer yg berkaitan ngan civil engineering.. Group aku bwat lebuhraya and lapisan jalan.. beli lah pape bahan yg nk kna bwat.. kertas, gam, lidi and so on.. kos lebih kurang Rm10 kot.. law nk tau, model ni lah yg paling ringkas and kos paling murah!. hahah, sebab simple sgt.. bwat lebuh raya jer pon, 




group laen ade yg bwat bgnunan mase depan yang boleh menjana kuasa disekeliling, siap ader tunnel, satellite, smuanya dlm satu area !..










Ader yang bwat Airport, besar giler ar dy punye model, kate airport, mmg ar besar.. aduhh.. smpaikan kos dy dgr kate Rm50 gak.. agaknye ar.. law xsilap an.. nmpk simple je





Ni model style bgunan berputar.. siap ader lampu merah ats bgnunan.. mmg betol2 kreatif.. just a model, biar tgh bwat pon skang nih kat mna ntah spinning building.. hebat kan..









Ni pulak style model kat Dubai sna tuh.. siap ader tmpat landing helicopter.. kreatig gak.. tapi law letak tmpat landing ats bgunan pon lagi hebat kot.. lawa gak tgk model nih.. unik..











Seterusnya, model group ni pulak si group arman, kojet, and wan yg punya.. model rumah antik.. ikowt penerangan dy, rumah nih sesuai utk area sejuk jerr.. cam kat ats bukit ar..  























Secara keseluruhannya, model yang terpilih group Faz(spinning building), ijat(penjanaan kuasa), and faiez(Dubai), yang laen tuh, tak terpilih.. kecewa smpaikan penulis blog ni pon sma, tak terpilih gak.. huhu

malam sebelum present.. SEMUA NYA SIAP DALAM PKOL 2-3PAGI !..  hahah, tu lar, bwat lagi keje last minit .. keje xpnah bwat awl !

Lepas abes present smua tuh.. pegi jenguk klas sbelah plak.. sbelom tuh, model si kojet punye nih, dyorng buang dalam tong smpah!!..giler ar ckp dyorng, bwat penat2, buang cam tuh jer.. bukannye nk nk simpan kat bilik.. adoii, gmbr pon ader.. layan..


     TRAGIS









Lpas tuh, pegi nengok klas sbelah dyorng pon kna present gak.. masok2 jer nengok model dyorng lagi hebat kot!, kreatif gile, otak engineer btol! Lecturer sama jer.. 3 klas kot lecturer sma..



Law korng nengok mmg hebat ar model dyorng.. kagum sial tgk!..










Share/Bookmark

Category:
Reactions: 

2 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

la.. civil ka.. sama kos kita~

5ye-dee said...

lar ekh??.. study mna?

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Blogger news