Followers

Recent Visitors

Campus Life at UiTM Jengka kampus Khazanah Alam




 CampusLife!
UiTM Jengka 
 
Minggu Pertama
Hari perpisahan bwat kali pertama seumor hidup aku tak pernah berpisah ngan family aku walaupon dh penah kena tggal dulu ar, time mak ayah gi haji.. huhu, hurm.. agak sedih gak ar an.. sob2.. (ntah pape).. ok lar, aku nk cita pasal mggu orientasi sbb mggu pertama kan mggu orientasi., kna ar citer lebih an.. Law nk taw, mggu pertama tu lah mggu yg paling menyakitkan hati, ntah pape, dyorng panggil MINGGU DESTINI SISWA, nk bentuk disiplin konon, HakkkTuihhh!!, tau lar adat an.. nk bentuk disiplin tuh xboleh blah!~ lpas mggu pertama, disiplin ntah kemana, isap rokok ape bagai smua an, errr.. nk bentuk disiplin dalam masa smiggu??.. boleh ke ex-oc2 smua hah??.. adoiiyaii..tapi ape2 pon, best lar jugak, macam2 berlaku, tapi nk citer kat cni pnjng lak nk kna type..

Minggu Kedua

Bermulalah sesi pembelajaran pada minggu ke dua hari pertama.. law nk tau, xbelajar pon!~.. lecturer tak masok.. subject pertama chm138, masok 20min trus blah.. dah tak tggu dh pensyaarah.. hari2 laen pon mcm tuh jugak.. hurm.. kebnykan nya mmg tak masok lgsung, biasa ar tuh, kenal2 dulu an, normal lar tuh.. hurmm, kat cni, belanja makan aku law nk tau RM10 satu hari, purata ar.. lingkup dwet aku, dwet tak masyuk agi ni, intensif makanan dapat, tapi xmasok agi ngek tol!.. Rm120 sebulan, satu hari Rm4.. ok lar, daripada xdpt lgsung tol ark?.. ok





 MY FWENS


Minggu Ketiga
Then mggu ketiga baru betol belajar sepenohnya!.. assignment dh ader, bnyk lak tuh, quiz pon dh start! huh, baru tau hidop dunia baru ni mcm2 kna bwat.. tu larh tugasannya mggu ketiga.. assingment nk kena antar bulan depan, lecturer bagi masa sebulan.. best2.. dy nk minimum 20muka surat!~.. hah, terkejut.. ke normal jer kan?.. masok bab Quiz test lak.. nsib baeq ar lecturer nih smua baeq2, bila ader quiz dy bagitau dulu, ader stengah lecturer tuh, tak tau bila quiz nya, dy masok, tau2 kuar kan pen, kertas, dy bagi quiz!~.. huh,  gila, abes ar an spe tak bersedia tuh.. K.O.. 


dan hari ni hari sabtu ader fest-1-ma a.k.a Festival makanan. Dah mula dah semalam, hari jumaat, tgk2 bukan ader papae pon, jual makanan jer lebih, dh mmg pon, kata festival makanan!.. haha.. tapi betol larh, xder pape yg menarik lgsung, bende yg pelik2 ker.. aper ker.. hurm, macam pasar malam biasa jer, festival nih dy bwat 3 hari arr.. hari ahad last day..

Dan hari nih jugak lah hari bahagia aku kot.. hahah, sebab mak ayah aku dtg jengok aku.. tak sangka lak, dyorg tepon tetiba ckap dh smapi tol nk gi jengka.. hahah!~. terkezut gak ar.., then dyorg ajak *kami makan kat bndar jengka, then dia ajak lagi beli barang, makanan ar terutamanya.. biskut2 an, air, ape bagai smua.. Save dah dwet aku.. haha~..then, dyong antar kami pulang, and dyorng pon pulang lar skali.. perjalanan masih jaoh.. dyorng actually dari kl balik tganu.. jengka tgnu 6jam kot lebih kurang..

tuje lah kot bwat masa nih.. nnti aku update balik
 CAmpus Life lar You knoww!~
macam2 

Minggu Keempat
Koleksi Gambar sekitar UiTM







+Faidhi+

Share/Bookmark

Category:
Reactions: 

3 comments:

SYAZA said...

hahahhaha...
biasalahhh tu...
dlu pon cmtu gakkk
da part5 da ta rase perr :P

Hapiz Rahman said...

orang laki kena kuat. good luck!

blog shopping centre said...

saya bakal siswi uitm jengka . alamak, kecik je ke jengka ni? hurmm. bangunan baru ke lama?

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Blogger news